shopify visitor statistics

Natuurfotografie weblog

Samos Griekenland

In Vakantie by admin / juli 28, 2015 / 0 Comments

Samos Griekenland

Afgelopen maand op vakantie geweest naar Samos Griekenland. Wat een mooi eiland

Samos is een prachtig en groen eiland. Heel veel natuur. Bossen, druivengaarden, olijfbomen en natuurlijk talloze baaien en strandjes, maar ook bergen. De hoogste berg is maar liefst 1437 meter hoog! In bepaalde periodes vind je er ook schildpadden en zeehonden. Samos kent ook een grote geschiedenis en daar is op het eiland nog veel van terug te vinden. Het eiland is niet heel groot, het is 49 kilometer breed en 20 kilometer lang. Het klimaat kent warme, droge zomers met een gemiddelde temperatuur van 31 graden Celsius. Hittegolven van 40 graden komen ook regelmatig voor. Op Samos is vaak de Meltemi aanwezig, een verkoelende noordenwind. De winters zijn mild en nat met een gemiddelde temperatuur van 12 graden.

Als je op vakantie naar Samos gaat dan zou ik zeker een auto huren. Wij hebben dat ook gedaan en we zijn in drie dagen het eiland rond getoerd! Ook hebben wij het Megáli Panagía-kloosterbezocht. Het klooster ligt op 2 kilometer ten zuidoosten van Koumaradeí op een hoogte van ongeveer 250 meter en is gewijd aan de Heilige Maagd Maria. Het klooster biedt een prachtig uitzicht over de vallei van Chóra en de dorpen Iréon en Pythagórion met de stranden van de zuidkust. Het klooster is in 1586 gebouwd door de monniken Nilos en Dyonysios. De muren van de kloosterkerk werden versierd door monniken die afkomstig waren van de berg Áthos in het noorden van Griekenland. Deze fresco’s dateren uit 1593 en vormen een belangrijke bezienswaardigheid van het klooster. Het klooster heeft tevens prachtige marmeren kunstwerken, iconen van bladgoud, een vergulde bisschopstroon (1803). Het was een van de rijkste kloosters van Samos. Volgens de bewoners zouden bij een brand in de schatkamer zoveel goud en zilver zijn gesmolten, dat zich een glanzende rivier vormde. Het klooster Megáli Panagía viert naamdag op 23 augustus, hetgeen altijd druk bezocht wordt door inwoners uit diverse dorpen op Samos.

Op vakantie naar Fuerteventura

In Vakantie by admin / juni 2, 2015 / 0 Comments

Op vakantie naar Fuerteventura

Dit jaar zijn we op vakantie naar Fuerteventura geweest. En het was in een woord geweldig!!!  We zatten op Fuerteventura in het kleine plaatsje Caleta de Fuste. En we zaten gelijk aan het strand. Het strand bestond uit allemaal rotsblokken, wat weer ideaal is (was) voor de fotografie. De vakantieplaats Caleta de Fuste is gebouwd rondom een natuurlijke baai die door haar beschutte ligging ideaal is voor strandactiviteiten. Caleta betekent “baai” in het Spaans en Fuste “vissersboot“. De plaats wordt echter ook wel “Castillo” genoemd, naar verdedigingstoren die bij de haven staat. Langs de oevers van de baai is een breed zandstrand aangelegd. Momenteel worden tussen het strand van Caleta en het winkelcentrum Atlantico nog meer strandjes aangelegd. Waar eerst alleen nog rotsen waren bevinden zich nu al meerdere lagunes.

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het landschap is vrij vlak met woestijnlandschap en een mooie kustlijn. Deze kustlijn kenmerkt zich door mooie witte zandstranden. De economie van het eiland draait grotendeels om het toerisme. Daarnaast staat het eiland bekend om de productie van geitenkaas. Door een constante wind staat het eiland bekend onder wind- en kitesurfers. Ook is het eiland het beste eiland om te duiken door de grote rijkdom aan vis en het heldere water. Het eiland Lanzarote is mooi maar dat is Fuerteventura ook, ieder geval een aanrader om naar toe te gaan!

 

Zonsopkomst kinderdijk

In Landschap by admin / maart 15, 2015 / 0 Comments

Zonsopkomst kinderdijk

Dit stond al heel lang op de planning…. De Zonsopkomst kinderdijk te fotograferen. Echter het weer zat niet altijd mee. Afgelopen week is het dan toch gelukt om de molens te fotograferen bij zonsopkomst. Het moet nog wel een keer over als het aan mij ligt want ik wil heel graag een foto met mist erbij !!!

Kinderdijk is een dorp in Zuid-Holland, gelegen in de Alblasserwaard. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Nieuw-Lekkerland. Kinderdijk bevindt zich op de plaats waar de Noord en de Lek samenkomen. De plaats is voornamelijk bekend om de Kinderdijkse molens. De voornaamste bedrijvigheid bestaat uit scheepsbouw.

De molens van Kinderdijk betreffen negentien molens in het noordwesten van de Alblasserwaard, een streek in de provincie Zuid-Holland. Alhoewel ze worden aangeduid als behorend tot het dorpje Kinderdijk (gemeente Nieuw-Lekkerland) ligt één molen net daarbuiten (De Blokker), in de gemeente Alblasserdam. Het gaat om poldermolens, die een molengang vormen en een grote (ook internationale) toeristische trekpleister zijn. Alle negentien molens van het complex zijn eigendom van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Sinds 1997 staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het gebied is tevens een beschermd dorpsgezicht. De molenrijen zijn slechts te voet of per fiets goed te bezichtigen. Eén van de molens, vrij dicht bij het bebouwde gedeelte van Kinderdijk, is ook van binnen te bezichtigen (in de winterperiode alleen in het weekend).
De molens bij Kinderdijk zijn gebouwd vanaf het einde van de veertiende eeuw, maar de overblijvende molens dateren uit 1738 en 1740.

Vuurtoren Westhoofd

In Landschap by admin / februari 15, 2015 / 0 Comments

Vuurtoren Westhoofd

Afgelopen vrijdag ben ik naar Zeeland geweest om de Vuurtoren Westhoofd tijdens de zonsondergang te fotograferen. De foto’s van De Vuurtoren Westhoofd had ik al in me hoofd al gemaakt, maar dan moet het er nog uitkomen. Bij deze foto’s heb ik gebruik gemaakt van Lee filters.

De Vuurtoren Westhoofd staat in de duinen bij de Groenedijk in Ouddorp. De vierkante bakstenen toren is in 1947-1950 gebouwd en heeft een hoogte van 56 meter. De toren is bemand en niet geopend voor publiek. In 1862 stond er al een gietijzeren toren op het eiland Goeree. In 1911 werd de vuurtoren vervangen door een toren van gewapend beton. Op 5 mei 1945 hebben de Duitsers de vuurtoren van gewapend beton vernietigd. Het lichtkarakteristiek is drie schitteringen per 15 seconden. Het licht heeft een lichtsterkte van 5.200.000 candela en een zichtbaarheid van 30 zeemijlen.

Nieuwe indeling en foto’s

In Nieuws by admin / augustus 13, 2014 / 0 Comments

Nieuwe indeling en foto’s

De website krijgt een nieuwe indeling en nieuwe foto’s. De oude berichten op de weblog zijn verdwenen en er zullen ter zijner tijd nieuwe berichten op deze blog komen.

Ook het portfolio gedeelte wordt vernieuwd, er is hiermee wel wat tijd gemoeid dus hou de website in de gaten !!!

Groet Gerard.